Masini curatat plaja

Masinile de curatat plaja 

Masinile de curatat plaja, ce sunt ?

Masinile de curatat plaja sunt mașini care îndepărtează materialele nedorite de pe plaje pentru crearea un mediu confortabil și plăcut. Cei ce doresc sa se relaxeze vor avea parte de clipe placute.

In practica se folosesc diferite tehnici de colectare a deseurilor sau corpurilor nedorite de pe plajele cu nisip.

De exemplu: îndepărtarea eficienta a gunoiului, hartie, plastic, metale , sticla, și excesul de cochilii ale melcilor, scoici si alge marine .

Masinile de curatat plaja sunt construite intr-o gama larga de forme si dimensiuni. Cele mai populare echipamente de curatare plaja sunt cele tractatr si actionate de arborele cardanic sau de instalatia hidraulica.

Echipamentele remorcate sunt destinate pentru curatarea nisipului de pe suprafete mari, in general administrate de catre A.B.A.D.L.

Modelele mai mici autopropulsate sunt masini destinate pentru suprafete mici sau plaje private.

Cele mai uzuale tehnici de curatare palaja sunt cele prin greblare si cele prin cernerea nisipului.

Curatarea nisipului prin greblare

Masinile de curatat plaja ce folosesc tehnologia greblarii sunt simple, cu randament mare in ceea ce priveste suprafata de curatat.

Masinile de curatat plaja prin greblare – avantaje

Versatilitate: Tehnologia de greblare mecanică este cea mai versatilă, deoarece este capabilă să îndepărteze resturile mari de pe plajă. Pe lângă articolele mai mici, cum ar fi mucuri de țigară si capace de sticla, se indeparteaza cu usurinta  lemnul, gălețile, cutiile mari, excesul de alge marine și sacii plini de gunoi .

Viteză: Masinile care folosesc tehnica de greblare cu dinți mecanici sunt capabile să curețe la viteze mult mai mari decât cele ce folosesc tehnica de cernere . Aceasta deoarece îndepărtează materialele direct din nisip. Acestea nu colecteaza mai intai nisipul de pe plajă, trecându-l prin site pentru a sorta materialele nedorite.

Ecologic: Masina de curatat plaja cu tehnica de greblare , în general este mult mai prietenoasa cu mediu din câteva motive.

În primul rând, nu provoaca maruntirea scoicilor asa cum provoaca masinile cu tehnica de cernere.

In al doilea rand, colectarea  algelor marine se face mult mai eficient. Algele marine infunda foarte repede sitele care cern nisipul.

 

Curatarea nisipului prin cernere

Masina de curatat plaja ce foloseste tehnologia de cernere, are in dotare o lama, pentru a ridica un strat de nisip de pe plajă pe care il directioneaza pe un ecran cu sita vibrantă. Ecranul cu sita, cerne nisipul , colectand materialele mai mari decat ochiurile de cernere. Apoi, materialele mari sunt depozitate intr-un buncar, lasand in acelasi timp nisipul sa se intoarca pe plaja.

 

Avantajele curatirii plajelor prin cernera nisipului

 

Curățarea uleiului: Datorită tendinței uleiului de a se separa, metoda „scoop” implicată în screening ajută la prevenirea incorporarii uleiului in nisip.

Plaje cu nisip fin: Masina de curatat plaja cu tehnologia de cernere este foarte eficienta pentru nisip fin si uscat. În aceste medii, un ecran fin îndepărteaza eficient materialele foarte mici.

Aceste tipuri de masini se construiesc si in variante mici pentru plaje private. Masinile de curatat plaja sunt usor de manevrat printre sezlonguri sau alte constructii.

0